Ciao Milano!


Ciaoo! (hem selam hem bye anlamına geldiği icin yazima bu sekilde basladim!)
Şehir çok basit & küçük...
Uçaktan inince hızlı tren için aşağı inin ve Grande Centrale'ye giden bilet alın kendinize (1 kişilik bilet 10 euro)... 50 dakika sürüyor yolculuk sonra da taksiyle veya tramvay ya da metroyla otelinize ulaşabilirsiniz.
Toplu taşıma araçlarını kullanmak çok çok kolay şehirde... gidilecek yerler çok az... ve hepsini tramvayla bir yerden diğerine giderken yapabiliyorsunuz. günlük (24 saatlik) tramvay ticket'ı aldınız mı aynı ticket'la metroya da binmek serbest... gezin gezebildiğiniz kadar! :)

Duomo'yu gezin ama onları söylememe gerek yok herhalde! :)
ve La Rinascente'yi gezin her zevke uygun bir şey var orada!..

Burada direk nerelerde yemek yemelisiniz kısmına geçiyorum çünkü dediğim gibi gez-gör olan bir şehir değil çok fazla...
Yaşasın yemek yemek diyorum!
ve başlıyorum :

Salaş öğlen hızlı yemek için :

- Paninno Giusto (domuz yerseniz süper sandviçleri var.) "Jolly" bizim tavsiyemiz.
- Pizzeria Spontini - bu adamlar pizzayı ilk bulan adamlarmış... sipariş vermek yok - tek söyleyeceğiniz kalın hamur mu ince hamur mu bir de içecek... pizza sadece mozarella geliyor ve mutlaka lazanya yeyin orada!! sadece öğle saatlerinde oluyor çünkü günde 1 defa yapıyorlar ve bitti mi bitmiş oluyor... MUST EAT!

- Luini panzerotti yemenizi tavsiye ederim; mozarella ve domatesli. Duomo'nun oralarda Rinascente’nin ara sokağında kalıyor.
- Her türlü caffe’de (Duomo ve çevresi yerine San Babila meydanını tavsiye ederim H&M'den sonraki meydan.) Öğle yemeği hazır tabak seçebiliyorsunuz.
- Piedine : Bizim gözleme gibi ama çok başarılı birçok yerde yapıyorlar ama Brera Districteki kafelerde ideal oluyor.
- California Bakery - bence cok cici dekorasyonu olan ve hem kahvalti / brunch yapabileceginiz hem de cok guzel oglen yemegi yiyebileceginiz bir mekan... oradan sonra sokaklarda gezinmeye devam edeceginiz super lokasyonda bir mekan...
Salaş akşam yemek :

- Öncelikle akşam yemeği yerine bir akşam min. Aperativo almanızı öneririm (İçkiyi ödüyorsunuz ve açık büfe bedava oluyor). Duomo meydanının hemen sağında Hotel Staff'ın girişinde Bar Staff var saat 19:00-21:00 arası aperativo orada süper - DJ müzik çalıyor sokaklara minderler atılıyor, müzik, içki ve başlangıçlar...
Bar Staff'tan bir sokak manzarasi sizlere :
- Corso como’da bulldog var ve çevresindeki kafelerde baya iyi oluyor...
- Rosso Pomodoro var Porta Ticinese tarafında - biz yemekleri pek sevmedik ama belki bize kötü rastlamıştır...
- Da Claudio var - Deniz börtü böcük, balık tartar süper menü 16 euro civarı adam başı şampanya dahil.
- Anema e cozze var pişmiş balık ıvır zıvır web sitesi ve adresleri. Birçok var.

Şık akşam yemek :

- La Briciola veya L’amour aynı adamın süper mekanları, adam hep mekanlarında duruyor - yemekler enfes! Biz La Briciola'da yedik. önyargılarınızdan kurtulun ve çilekli risotto'yu mutlaka deneyin! garson olarak Enzo sizinle ilgilenir umarım - dünya tatlısı bir adam :) - rezervasyon şart!!
- Quarta Carbonaia - mükemmel etleri var, inanılmaz bir gorgonzola soslu gnocchi'si var hepsinden mutlaka denemelisiniz... adresi : Viale Regina Giovanna, 22 - mutlaka rezervasyon yapın ve bir akşam orada yemek yeyin...
- Officina 12 Porta genova tarafında süper yemek pizza
- Porta Ticinese tarafında birçok lokanta ver ve neredeyse hepsi güzel benim tercihim Trattoria Toscana. - Geceleri porta genova tarafı güzel oluyor oralara yakın.
- Zona Tortona tarafında (via tortona ve çevresi) bir çok bar var.

Şık bölgeler :

- Corso Como tarafı - neler var gorun...
- Porta Genova
- Porta Ticinese

ve son olarak sizlere not kaldığımız otel hakkında olacak...
Via Mac Mahon ve Via Cesena arasında bulunan otelimiz (3 yıldızdı) çok güzeldi, kesinlikle tavsiye ederim. temiz, düzgün ve gayet ucuzdu... adı Hotel Corallo!
hemen onunden tramvay geciyor ve baslarda yazdigim gibi tramvay her yere gidiyor, o yuzden cok guzel bir sekilde hem sehri geziyorsunuz hem de cok masraf yapmiyorsunuz oteli ve yollari...

dipnot :
ve bizi gezdiren, bu saydigim muthis yerlere bizi goturen super Milanese arkadaslarimiz
Ipek & Omer Senay ciftineee special thanx! :)
Milano'da her yerde Omar menu isteyeceginiz tek sey olmali ! :)


Ciao ciao Milanooo!
Etiketler: , edit post
2 Responses
  1. Biz size tsk eder yine bekleriz ! Kucuk iki ekleme notu Spontini de ince hamur pizza yok tek soyleyeceginiz normal mi abbondante (genis porsiyon) mi olacagi.Bir de California Bakery sehirde 4 tane var senin soyledigin Ticinese'de olani


  2. ipek ersoy Says:

    Rakoshum iyi ki geldiniz süper olmuş yazı :) Tekrar bekleriz xxx..


Yorum Gönder