Barselona'da en iyi kahvaltı mekanları! // Best brunch in Barca!

Tüm tatil severlere, yeni yerler görmeye & keşfetmeye bayılanlara, isteyip gidemeyenlere, gitmeye çok az kalanlara, tatil için yaşayanlara ve bizi takip eden herkese MERHABAAA! 

2 gün önce Barselona'dan yurdumuza geri dönüş yaptık! ve bir süreliğine ara veriyoruz tatillere! :) malum bütçesel...

Yurtdışı tatiller öncesinde ilk yapmanız gereken şey : TripAdvisor offline guide application'ını telefonunuza yüklemek! Gideceğiniz ülkeyi seçip onu da telefonunuza yükleyin. Bundan sonra gideceğiniz her mekanı buraya yazıp kaç puan aldığını, nerede olduğunu / adresini rahatlıkla bulabilmek için "point me there" (beni oraya götür) özelliğini kullanarak hayatınızı kolaylaştıracak bu aplikasyon süper bir yardımcı olacak size!

Şimdi size İspanyada bile olsanız yine de çok güzel kahvaltılar edebileceğiniz (Türkiye'nin kahvaltısı gibi hiçbir yerde olmadığı için böyle diyorum...) lezzetli duraklardan bahsedeceğim.

Buralarda kahvaltı, geç kahvaltı, kahve/çay & tatlı molası vermek veya öğlen yemeğinizi yemek gibi olasılıklarınız olabilir!
Ama mutlaka buralara gidin! Çok tavsiye ediyorum!
Kısaca bahsedeceğim hepsinden, lezzetlerini keşfetmek sizlere kalmış!

 

NOT #1 : Bu tatile 16 aylık olan kızımla birlikte gittik. İspanya'da bu tarz çoğu mekan "baby friendly" değil yani mama sandalyesi gibi şeyler hiçbirinde yoktu açıkçası ve onlar için uygun yemekler yoktu... Çok şükür kızım uyum sağladı bize... :)

NOT #2 : Pek yakında otelimizi, öğlen & akşam yemek mekanlarını, çocuklu ve çocuksuz gezip görmeniz gerekenleri ve İspanya'da "skydiving" yapabilmeniz için tecrübelerimin hepsini yazacağım.

Şimdi elinize kahvenizi de aldıysanız :) notlarınızı almaya başlayın...
 iyi okumalar dilerim! ve şimdiden afiyetler! 

 Milk : Barri Gotic ara sokaklarında bulunan, İrlandalı bir çiftin sahibi olduğu bu mekanda İspanya'da görmeye alışık olmadığımız derecede güzel ingilizce konuşup anlaşabildik! Atmosferi çok otantik ve orjinal... kahvaltı menüsü çok zengin ve çok güzel, gidip denemeniz gereken bir yer...
http://www.milkbarcelona.com/
 

 Brunch & Cake : Passeig de Gracia bölgesinde, ara sokaklarda yürürken bulacağınız bu mekanı çok tavsiye ederim. Sabah kahvaltısı için tavsiye ederim ama erken gitmenizi öneriyorum saat 10 civarlarında bile yer bulmak zordu... saat 11 sularında kapıdaki kuyruğu size anlatmıyorum, göreceksiniz! :) Çok lezzetliydi yemekler, mekan çok keyifli. Gitmeden dönmeyin derim...

 

 Cornelia & Co : Passeig de Gracia bölgesinde bulunan bu mekanda Barselona’da pek alışkın olmadığımız güleryüzlü ve internasyonel servis elemanları var! Sabah kahvaltınız için çok güzel tost çeşitleri, sandwich, kruvasan gibi seçenekler var veya öğlen yemeğinizi, akşamüstü drink almayı, kahve/çay molanızı keyifle yudumlamanızı sağlayacak çok hoş bir mekan. Aynı zamanda Picnic store olarak geçiyor, içeride şarküteri malzemeleri, şarap ve birçok çeşit sos satılmakta, hatta menulerini bile satıyorlar 2Euro'ya!
http://www.corneliaandco.com/
 
Crusto : Hemen Cornelia & Co'nun karşısında olan bu mekandan çantanıza atabileceğiniz çeşit çeşit ekmeklerde sandwichler, kruvasanlar almak mümkün! Kahvaltı için veya parkta piknik yapmak için buradan alışverişlerinizi yapıp gününüze keyifle devam edebilirsiniz! Lokasyon olarak çok merkezi bir yerde...

 

Tiana : Barri Gotic ara sokaklarında gezerken karşınıza çıkacak olan bu mekanda bir kahve & kruvasan molası veya leziz sandwichlerden bulmak mümkün! Gördüğünüz gibi "dog friendly" - "hayvansever" bir mekan! :)




Etiketler: edit post
0 Responses

Yorum Gönder