Sakız adası kaçamağı // Kios trip!

Bayram haftasonu’nda Sakız adası’na gittik.

Sakız adası yani Kios. Xios. Chios. Khios. O kadar çok yazım şekli var ki... Anladınız siz beni;)

 

Bayram dolayısıyla biz Türkler oldukça doldurmuştuk orayı. Neredeyse herkes Türkçe konuşuyordu ama yine de Yunan adası’nda olmanın verdiği, keyif, tatil havası, avrupai bir durum söz konusuydu!

Çeşme limanından Ertürk Lines’dan aldığımız feribot biletlerimizle çıktık yollara. Adaya varmak tam yarım saat sürdü. Oldukça hızlı... Adaya vardık, topitop arabamız bizi bekliyordu.
Fiat Panda. 2 aile yani 2 ana, 2 baba, 2 bebe, 2 puset ve 2 valiz demek oluyor bu! Bir şekilde sığdık o arabaya ve çıktık yollara.
 

Otelimize gittik, yepyeni bir süpriz bizi bekliyordu.
Booking.com’un azizliğine uğramıştık. Bize 1 oda ayarlamışlar. 2 aileye yani 6 kişiye! Başka da boş oda yok otelde... Otelimiz görüntü olarak çook güzeldi. Gerisi boş! :)


Dedik morallari bozmayalım zaten 1 gecemiz var, bir şekilde uyuruz biz burada!
Bıraktık eşyalarımızı, doluştuk arabamıza, gittik plaja.

Komi Beach’e gittik. Çok güzel deniz, çocuklar için aktivite de (kano, deniz bisikleti, kum, kumda kaydırak gibi) var. Denizi de şahane. Kumlu sahil alabildiğine gidiyor...

Orada kafeler yan yana. Şezlonglar ücretsiz. Biz şezlong olarak Venetico’da oturduk. Kafesi en güzel görünen, şezlongları en güzel olan yer burasıydı. Kahvelerimizi içtik, dondurmalar yedik.
Öğlen yemeğimizi Nostalgia’da yedik. Venetico’nun hemen yanı. Lobster spagettileri ve deniz mahsüllü spagettirlerimizi söyledik. Cacık, kızartmalar, karides, kalamar, greek salad... Yemeğimiz efsaneydi!

 

Yunanistan’daysanız yemeğinizin yanında ya Uzo iyi gider ya da Retsina! Biz tercihimizi Retsina’dan yana kullandık. 6-7 şişeyi devirdik. Keyifler gıcır bir şekilde akşam saatlerine kadar oradaydık. Sonra orada karşılaştığımız 1 çift arkadaşımızla onların oteline gittik oradan da akşam yemeği için rezervasyon yaptırdığımız yere, Apomero’ya gittik.

 

Yemek güzeldi ama taze balık ürünleri yemek istiyorsanız oraya gitmeyin derim. Mekan şahane bir manzaraya sahip ve canlı müzik var. Gece 01:00’e kadar servis var. Ama menü mezelerden ve kebap türü yemeklerden oluşuyor. Bizim de 2 yaşındaki kızlarımız yanımızdaydı diye 21:30 civarı yemeği bitirdik ve otele dönüş yaptık. Zaten günün yorgunluğu da çoktu...
Akşamımızı bu şekilde bitirmiş olduk.

Gece yarı uyanık bir gece olduysa da sabah yepyeni bir güne uyandık. Otelde avlumuzda çok keyifli bir kahvaltı yaptık. Ardından çıktık yollara.

Pyrgi’yi gezmeye gittik. Yarım saatlik bir yürüme zaten... Çok değişik bir mimarisi var. Mozaiklerle kaplı bütün binalar.
 
Orayı gezdikten sonra güneş tepemizde bizi kavuruyorken hadi artık denize dedik. Çok bahsedilen, volkanik patlamaların etkisiyle oluşan simsiyah taşlı Emporeios Beach’e gittik. Ama orası full taşlık. Şezlong, şemsiye, kafe gibi şeyler yok. Denize girip çıktık.

 

Ve yine Komi Beach’e gittik. Tüm günümüzü yine aynı yerde geçirdik. Ve dönüş yoluna geçtik. Sakız adası 2 gün 1 gece hem yeterli hem de çok keyifle gidilebilecek rahat bir yer.

Gitmişken benim için de retsina ve en önemlisi “freddo espresso” için!

Tatilin iyisi kötüsü, uzunu kısası yok. Adı üstünde tatil. Çoook keyifli olmasını dilerim!
İyi tatiller!
0 Responses

Yorum Gönder